Проблеми регулювання антикорупційним законодавством економіки України - Данильченко, Ю. Б. (Право, 2015)
Статтю присвячено вивченню теоретико-правових аспектів протидії корупції та корупційним діянням, визначено основні проблеми, що тягне за собою виникнення в суспільстві такого явища в Україні та світі. Зокрема, автором проаналізовано корупцію перш за все з точки зору загрози національній безпеці держави, а також розглянуто необхідність жорсткого впливу на це явище з боку держави та суспільства. Докладно здійснено систематизацію заходів та засобів впливу на корупцію. // The article is devoted to the study of theoretical and legal aspects of counteraction to corruption and corruption act, the main problems that entails the emergence of such a phenomenon in Ukraine and the world. In particular, the author analyzed corruption first of all in terms of the threat to the national security of the state, as well as the need for a rigid influence on this phenomenon from the state and society. Detailed systematization of measures and means of corruption.
Keywords: протидія корупції; корупційне діяння; загрози національній безпеці; заходи впливу; засоби протидії; counteraction to corruption; corruption acts; national security threats; measures of influence; means of counteraction