Адаптація пристроїв та алгоритмів вторинної обробки радіолокаційної інформації - Решетнік, В. М.; Челпанов, А. В.; Карпейчик, С.О.; Прядко, О.Ю. (ХУПС, 2016)
При вирішені завдань вторинної обробки радіолокаційної інформації за даними РЛС вид маневру, який здійснює ціль, як правило, невідомий. Тому важливе практичне значення має синтез адаптивних алгоритмів траєкторної фільтрації. У статті розглядається можливість підвищення ефективності супроводження цілей за рахунок адаптивної корекції значень кореляційної матриці помилок вимірювань, а також оцінок параметрів траєкторії цілі, що маневрує. Запропонована структурна схема пристрою, що реалізує адаптивний алгоритм вторинної обробки радіолокаційної інформації. Алгоритм обробки інформації включає процедури своєчасного виявлення маневру цілі та оцінювання його інтенсивності.
Keywords: радіолокаційна інформація; помилки вимірювання; фільтр Калмана; маневр цілі; адаптивний алгоритм; кореляційна матриця