Моделювання впливу режимів фрезерування на верстаті з ЧПК на параметри виробі - Нетис, В. О. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – процес фрезерування деталей виробів на верстаті з ЧПК. Предмет дослідження – параметри режиму операції фрезерування на верстаті з ЧПК. Мета роботи – вивчення параметрів режимів фрезерування деталей на верстаті з ЧПК та їхнього впливу на параметри виробів. У ході виконання кваліфікаційної роботи проаналізовано існуючі види обробки матеріалів та зокрема особливості фрезерної обробки. Проведено аналіз видів фрезерних верстатів та оснастки, а також параметрів, які впливають на якість поверхні оброблюваних виробів. Виконано підбір компонентів для фрезерного верстата та режимів фрезерування. Побудовано регресійно-кореляційну модель впливу технологічних параметрів фрезерної обробки на відхилення геометричних розмірів акрилового скла.
Keywords: верстат з ЧПК; фрезерний верстат; режим фрезерування; акрилове скло; види обробки матеріалів