Розробка системи автоматизації для контролю якості рідини на базі Arduino - Філатов, О. В. (My University, 2024)
Об’єкт розробки – процеси підвищення ефективності автоматизованого контролю рідин за декількома параметрами. Предмет розробки – методи та програмно-апаратні комплекси контролю якості рідин. Мета кваліфікаційної роботи – розробка експериментального портативного макету для вимірювання та контролю якості різних рідин. Актуальність роботи полягає у тому, що зростає кількість ситуацій коли важливо швидко і точно визначити параметри рідини як в професійних так і у побутових цілях. Практична цінність полягає у подальшій можливості використання макету в цілях дослідження і аналізу параметрів рідини в різноманітних сферах починаючи від домашніх акваріумів, закінчуючи нафтопереробними підприємствами. Отримані результати розробки можна застосувати для подальшого дослідження параметрів доступних для аналізу, і що може на них впливати. Також вони можуть допомогти в майбутньому проектуванні більш складних систем контролю якості різноманітних речовин, в більш широких сферах застосування. Також, отримані результати можна застосовувати в освітніх цілях, щоб мати змогу проаналізувати принципи роботи сучасних датчиків.
Keywords: кислотність; контроллер; контроль якості рідини; параметри рідини; солоність