Програмна система для проведення голосувань на основі блокчейну. Фронт-енд та мобільний застосунок - Пилайкін, Є. О. (My University, 2025)
Об'єкт розробки – клієнтська частина платформи для проведення електронних голосувань, що включає повнофункціональний веб-інтерфейс (React) та спеціалізований мобільний додаток (Kotlin/Jetpack Compose) для довірених осіб, які взаємодіють з розподіленою мікросервісною архітектурою на основі блокчейну. Мета роботи – розробка та впровадження клієнтських компонентів (веб-інтерфейс та мобільний додаток), що забезпечують інтуїтивно зрозумілу та безпечну взаємодію користувачів з комплексною серверною інфраструктурою системи голосувань. Основний акцент – на абстрагуванні складності блокчейн-операцій та мікросервісної логіки для кінцевого користувача. Технічна реалізація – використання стеку React/TypeScript для веб-платформи та Kotlin/Jetpack Compose для Android-додатку; інтеграція з мікросервісним API через API-шлюз; реалізація клієнтської логіки для взаємодії зі смарт-контрактами через backend; реалізація механізмів локального зберігання ключів та криптографічних операцій; розробка адаптивних інтерфейсів для різних ролей користувачів. У результаті розробки створено повнофункціональний веб-інтерфейс, що надає доступ до всіх можливостей системи голосувань для звичайих та преміум-користувачів, та створено спеціалізований мобільний додаток для довірених осіб, призначений для виконання завдань верифікації. Обидва клієнтські рішення забезпечують зручний та безпечний доступ до функціональності децентралізованої платформи.
Keywords: блокчейну; проведення електронних голосувань; повнофункціональний веб-інтерфейс