Аналіз стійкості обчислювальних задач, що засновані на білінійних відображеннях - Горбенко, І. Д.; Макутоніна, Л. В. (ХНУРЭ, 2012)
Одним із перспективних напрямів розвитку криптографічних систем на ідентифікаторах є поєднання математичного апарату бінарного відображення (спарювання) точок еліптичних кривих з алгебраїчними решітками. Таке поєднання дозволяє використати переваги спарювання та алгебраїчних решіток, основними з яких є зменшена складність (підвищена швидкодія) обчислень при криптографічних перетвореннях, відмова від використання сертифікатів, порівняно невеликий розмір зашифрованих текстів та ключових даних. Але, як для окремо взятих, так для поєднаного криптографічного перетворення з використанням удосконаленого методу, в першу чергу потрібно порівняти їх за безумовним критерієм криптографічної стійкості та складності (швидкодії) криптографічних перетворень.
Keywords: криптографічна система; білінійні відображення; криптографічні перетворення