Дослідження методів проектування інтерфейсу веб-сайтів для забезпечення доступності користувачам з обмеженими можливостями - Атакулова, К. Ю. (My University, 2023)
Об'єкт роботи – позитивні та негативні чинники, які впливають на ефективність користування сайтами людьми з обмеженими можливостями. Мета роботи – дослідження та аналіз критеріїв доступності сайтів для особливої групи користувачів, формування результатів та висновків та основі тестування. Метод рішення – аналіз сайтів, проведення UX-досліджень та користувацьке тестування за результатами розробки, формування висновків. У результаті роботи проведено аналіз предметної області та поставлені задачі, сформовано критерії оцінювання на основі відритих джерел та документів, проведено дослідницьку роботу з інтерфейсом та протестовано на користувачах створений дизайн, сформовано висновки та практичні рекомендації
Keywords: доступність; інклюзивність; користувацький досвід; обмежені можливості здоров`я