Дослідження програмно-апаратних засобів оптимізації взаємодії з користувачами мобільних додатків - Цірюк, С. О. (My University, 2023)
У кваліфікаційній роботі було проведено аналіз статистичних даних щодо попиту сучасних користувачів на використання комп’ютерів, планшетів і мобільних телефонів, розглянуто різновиди операційних систем мобільних телефонів, проведено аналіз сучасного ринку операційних систем мобільних телефонів, наведено класифікацію мобільних додатків та зазначено різницю між додатками для платформ Android та iOS. Також розглянуто принципи дизайну, основи роботи з інтерфейсом, види навігації в мобільних додатках для iOS. Крім цього було проведено огляд існуючих методів розробки та дослідження мобільних додатків, здійснено аналіз існуючих програмно-апаратних методів оптимізації його 5 взаємодії з користувачами, сформульовано постановку задачі, спроектовано персону потенційного користувача мобільного додатку, розглянуто етапи створення UІ/UХ дизайну додатків, проаналізовано найбільш популярні існуючі інструменти для проектування інтерфейсів, розроблено алгоритм роботи мобільного додатку «Чоловік в поміч», спроектовано екранні форми мобільного додатку.
Keywords: мобільний додаток; метод оптимізації взаємодії; uі/uх дизайн; користувач