Pозробка модуля «Анкетування потенційного донору» підсистеми «Переддонорське обстеження» інформаційної системи центру служби крові - Кануннікова, О. О. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процес переддонаційного обстеження донора лікарем - критичний етап для безпеки донора та реципієнта. Метою роботи є розробка модуля «Анкетування потенційного донора» у складі інформаційної системи служби крові, що автоматизує збір і обробку медичних анкет в інформаційній системі служби крові. Методом дослідження обрано системний аналіз, що дозволив всебічно оцінити проблематику, визначити функціональні вимоги та спроектувати архітектуру модуля. Основним результатом є створення функціонального модулю «Анкетування потенційного донора», що сприяє підвищенню надійності збереження даних та прискоренню виконання переддонаціних процедур, знижує витрати ресурсів та покращує інтеграцію з існуючими модулями інформаційної системи служби крові. Система адаптована до інтеграції в існуюче середовище RD SOFT, має гнучку модульну архітектуру і підтримує можливість масштабування. Актуальність даної роботи полягає у впровадженні комплексного підходу до цифрофізації процесу переддонаційного огляду, що підвищує безпеку і ефективність роботи служби крові.
Keywords: анкетування потенційного донора; переддонаційне обстеження; служба крові; обстеження донора лікарем