Моделі впливу характеристик сайта на його позицію у видачі пошукових систем - Оленич, П. С. (My University, 2023)
Метою роботи є дослідження залежностей між характеристиками сайту та його позицією у видачі результатів пошуку пошуковими системами. Необхідно встановити вплив розміру сайту та якості його структури на швидкість та ефективність індексування. Проведений аналіз існуючих засобів створення семантично вірних сторінок, що містять функції розширеного доступу, адаптування до пристрою користувача та обробку очікуваних помилок та проблем. Визначено чіткі залежності між якістю згаданих вище характеристик Web сторінки та її позицією у пошукових системах. Досліджені способи підвищення кількості показів сайту у видачі із застосуванням можливостей мови розмітки гіпертексту HTML та правильної організації структурних елементів. Запропоновано методи оптимізації сайта для максимально ефективного індексування за мінімальної витрати ресурсів. Визначена залежність між складністю ключового слова та кількістю позицій на яку підіймається сайт за тих самих застосованих методів оптимізації.
Keywords: пошук інформації; оптимізація сайту; семантика web сторінки