Генератор рівномірно розподілених випадкових послідовностей - Торба, А. А.; Бобух, В. А.; Бобкова, А. А.; Єлаков, С. Г. (ХНУРЕ, 2012)
Генератор рівномірно розподілених випадкових послідовностей належить до обчислювальної техніки, а саме до систем захисту інформації. Генератор містить вузол генерації випадкових логічних рівнів, який складається з послідовно з'єднаних генератора шуму, підсилювача-обмежувача та лічильного тригера, регістри зсуву, елементи "ВИКЛЮЧНЕ АБО", тактовий генератор. Додатково введені n-1 регістрів зсуву, n мультиплексорів та n-1 елементів "ВИКЛЮЧНЕ АБО". Технічним результатом є підвищення швидкості формування випадкових послідовностей і покращення їх статистичних характеристик.
Keywords: генератор; обчислювальна техніка; захист інформації; випадкові послідовності