Аналіз та застосування методів оцінки кількості людей у відеоряді в цілях моніторингу мирних зібрань - Богдан, Д. І. (My University, 2020)
Метою дослідження є реалізація та аналіз методів оцінки кількості людей у відеоряді в цілях моніторингу мирних зібрань. Об’єктом дослідження є сфера громадського спостереження, а саме процес оцінки кількості учасників мирних зібрань. Проведено дослідження методів оцінки кількості людей у відеоряді на основі розпізнавання образів та на основі оцінки карт щільності згортковою нейронною мережею. В основі згорткових нейронних мереж лежить операція згортки – процес додавання кожного елемента зображення до його сусідів, зважених ядром. В результаті роботи згорток отримується набір деталей зображення від більш абстрактних (криві) до більш конкретних (геометричні фігури). У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи для оцінки кількості людей в відеоряді.
Keywords: штучний інтелект; комп’ютерний зір; оцінка кількості людей; оцінка густоти товпи; згорткова нейронна мережа; гістограма напрямлених градієнтів