Дослідження оптимізаційних моделей та методів з метою створення розвинутого інтелекту для комп'ютерних ігор в жанрі "Tower Defense" - Топчій, О. Д. (My University, 2020)
Метою роботи є дослідження оптимізаційних моделей теорії прийняття рішень для розробки штучного інтелекту для керування стратегією комп’ютера в грі в жанрі «Tower Defense» та розробка ігрової системи за допомогою розроблених моделей. Методи проектування та розробки базуються на технології ASP.NET Core WebApi, ігровому рушії Unity 3D, базі даних MySQL, шини повідомлень Rabbit MQ. В результаті роботи досліджено оптимізаційні моделі та методи, на базі яких розроблено математичні моделі штучного інтелекту для ігрової системи в жанрі Tower Defense. Програмно реалізовано ігрову систему та проведено експериментальне дослідження розроблених моделей та алгоритмів.
Keywords: ігрова система; штучний інтелект; tower defense; лінійне програмування; метод згортки; жадібний алгоритм; оптимізаційна задача