Система керування ключами для забезпечення безпеки - Новіков, І. І. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та реалізація прототипу системи керування криптографічними ключами для забезпечення інформаційної безпеки, використовуючи мову програмування Python у середовищі Google Colab. У ході виконання кваліфікаційної роботи опрацьовано та оцінено сучасні криптографічні бібліотеки Python, серед яких було обрано найдоцільніші для практичного використання в рамках розробленої системи. На основі аналізу сформовано архітектуру, що охоплює модулі генерації ключів, їх безпечного зберігання, шифрування і дешифрування даних, логування операцій та візуалізації процесів. Реалізована система забезпечує основні функції криптографічного захисту, включаючи створення як симетричних, так і асиметричних ключів, здійснення криптографічних операцій над текстовими повідомленнями, а також ведення журналу подій для забезпечення аудиту та контролю доступу. Окрему увагу було приділено питанням зручності та наочності використання системи. З цією метою до реалізації було інтегровано інтерактивні елементи, що дозволяють виконувати шифрування безпосередньо з інтерфейсу Colab, а також візуалізацію структури системи у вигляді графічної діаграми.
Key Management System to Ensure Security
Keywords: шифрування; керування криптографічними ключами; дешифрування; криптографічний ключ