Дослідження ефективності назальних розширювачів - Шушляпіна, Н. О.; Аврунін, О. О.; Носова, Я. В.; Ібрагім Юнусс Абделхамід (НТУ "ХПІ", 2022)
В роботі розглянуто питання доказового досліджування ефективності назальних розширювачів при різних режимах дихання. Відомо, що для покращення функції носового дихання іноді використовують механічні назальні розширювачі – так звані бустери. Вони мають різну форму та встановлюються у присінці носу для розширення переднього відділу носової порожнини та зменшення аеродинамічного опору на ділянці біля носового клапану.
Keywords: носовий клапан; дихання; назальні розширювачі