Дослідження методів аналізу даних вебсайтів (на прикладі сайту по продажу відеоігор) - Терещенко, О. О. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процес аналізу користувацьких даних сайтів. Предметом дослідження є методи персоналізації та виявлення фальсифікованих рейтингів і відгуків у системах оцінювання ігор. Метою дослідження є створення комплексного методу аналізу даних вебмагазину, який забезпечує автоматичну перевірку достовірності оцінок, формування персональних рекомендацій і підвищення точності аналітики користувацької поведінки. У процесі роботи використано методи колаборативної фільтрації, прогнозування часових рядів та виявлення аномалій. Наукова новизна роботи полягає у комплексному підході до аналізу даних вебмагазину комп’ютерних ігор, який поєднує персоналізацію рекомендацій. Взаємозв’язок з іншими роботами полягає у використані результатів попередніх досліджень у машинному навчанні, інтелектуальному аналізі даних та розробці систем підтримки рішень для електронної комерції. Рекомендації щодо використання результатів роботи є впровадження підходів аналізу даних у вебмагазини для поліпшення досвіду користувачів. У результаті дослідження розроблено сервіс для персоналізації та прогнозування вподобань покупців.
Keywords: комп’ютерна гра; матрична факторизація; методи персоналізації; виявлення фальсифікованих рейтингів; оцінювання ігор