Розстріляне відродження: вплив мистецтва на суспільство та державу - Жеребний, В. В.; Бадєєва, Л. І. (ХНУРЕ, 2020)
На початку ХХ століття як ніколи гостро стояла проблема збереження української національності. Цей період характеризується відродженням вітчизняної літератури на території України, але, в противагу активній діяльності письменників тих часів, мистецтво все частіше потрапляло під вплив радянської ідеології та цензури. Свобода волевиявлення українського народу залежала від внутрішніх політичних віянь та обставин.
Keywords: українська державність; українознавство