Система підсвічування моніторів ПК на основі Arduino UNO R3 - Бибич, Р. О. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка мікроконтролерної системи динамічного підсвічування моніторів персональних комп’ютерів на базі Arduino з використанням адресної RGB світлодіодної стрічки. У роботі проведено аналіз існуючих підходів до реалізації систем підсвічування, розглянуто їхні переваги та недоліки, а також виявлено можливі обмеження, які можуть виникати під час впровадження подібних рішень. У ході виконання роботи було реалізовано програмно-апаратну частину системи керування світлодіодною стрічкою, яка дозволяє користувачеві створювати комфортні умови для роботи за комп’ютером, знижувати навантаження на зір і покращувати візуальне сприйняття простору. Програмна частина реалізована мовою програмування C++ у середовищі Arduino IDE. Для управління використовувалися апаратні засоби платформи Arduino та зовнішні компоненти. У результаті розроблено функціональний прототип пристрою, який пройшов експериментальне тестування з метою перевірки його ефективності та зручності у використанні.
Keywords: ілюмінація; світлові ефекти; підсвічування моніторів; світлодіодна стрічка