Уровень эндогенной интоксикации и динамическое поверхностное натяжение плазмы крови у пациентов с сенсибилизацией к лекарственным средствам - Кондакова, А. К.; Колесников, В. Г.; Хмель, Н. В. (My University, 2020)
В науковій праці представлені результати дослідження динамічного поверхневого натягу плазми крові і рівня ендогенної інтоксикації у хворих на алергодерматози з сенсибілізацією до лікарських препаратів. Показано, що величина динамічного поверхневого натягу плазми крові хворих на алергодерматози з сенсибілізацією до лікарських препаратів достовірно нижче цього параметра у здорових людей. Визначення динамічного поверхневого натягу плазми крові може знайти застосування в клінічній практиці як один із критеріїв оцінки рівня ендогенної інтоксикації і для пошуку нових методів, спрямованих на усунення саме цього компонента ендогенної інтоксикації.
Keywords: ендогенна інтоксикація; сенсибілізація; динамічний поверхневий натяг