Особливості застосування орнаменту в оздоблення книжок - Челомбітько, В. Ф.; Коміна, М. О. (ХНУРЭ, 2016)
Орнамент є одним із засобів оформлення творів декоративно-прикладного мистецтва. Орнамент був і залишається в просторі дизайну як один з кращих способів декорування речей і застосовується при розробці різних проектів. Орнаментальні зображення мають виняткову здатність приносити естетичне задоволення, чинити сильний вплив на людину, часом пробуджуючи у нього неусвідомлені почуття, пов'язані з генетичною пам'яттю, викликаючи ланцюжок асоціацій. Головною закономірністю орнаменту є періодична повторюваність мотиву, і саме це впливає на естетичне враження.
Keywords: орнамент; оздоблення книг; оформлення творів