Методи підвищення ефективності пошуку в базах знань великої розмірності - Бахмацький, В. С. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є підвищення ефективності процесів логічного пошуку в базах знань на продукционной моделі знань за рахунок використання більш швидких, ніж відомі алгоритми логічного виведення в базах знань великої розмірності. Дана мета досягається вирішенням наступних основних завдань: 1. Аналіз стану робіт в області ІТ, формування основних напрямів дослідження в частині синтезу більш швидких, ніж існуючі, методів логічного пошуку в базах знань великої розмірності. 2. Розробка концептуальної моделі інтелектуальної системи на продукційної моделі знань, яка враховує предметну неоднорідність простору пошуку та орієнтованої на використання методів швидкого логічного висновку у великих базах знань. 3. Дослідження і розробка загальносистемних методів прискорення логічного висновку в базах знань великої розмірності за рахунок скорочення структурної надмірності дерева рішень. 4. Розробка комплексу алгоритмічних методів прискорення логічного висновку в інтелектуальних системах на продукційній моделі знань. 5. Розробка методів редукування простору пошуку в базах знань великої розмірності на основі інформаційного підходу, що враховує структурні особливості баз знань великої розмірності.
Methods to Improve Search Efficiency in Large Databases
Keywords: СКБД; SQL; експертна система; SEMANTIC WEB RULE LANGUAGE