Розробка автоматизованого модуля моніторингу параметрів об’єктів критичної інфраструктури - Рак, О. (ХНУРЕ, 2023)
У статті розглянуто аналіз відомих об’єктів до побудови та реалізації моніторингу параметрів об’єктів критичної інфраструктури. Особливістю критичних об’єктів, що підлягають спостереженню є: значні площі для контролю; велика скупченість людей; неможливість впровадження жорстких норм розмежування доступу. Критичними ситуаціями на таких об’єктах можуть бути: несанкціонований доступ; паніка, натовп, заворушення, конфлікт і ситуації між відвідувачами; пожежна небезпека; замінування; залишення сторонніх предметів; повітряна небезпека. Заходами профілактики можуть бути контроль доступу, облік відвідувачів, візуальне спостереження.
Keywords: критичні ситуації; моніторинг параметрів; критична інфраструктура