Статистичний інструментарій аналізу інноваційної діяльності - Іванова, В. Б.; Мусієнко, В. О. (ДВНЗ "Ужгородський національний університет", 2017)
В статті розкривається зміст економічної природи інноваційної діяльності. Акцент робиться на можливість і результативність застосування статистичного інструментарію. Проведено аналіз інноваційної діяльності в Україні на основі макроекономічного чинника "Інноваційна активність підприємств в Україні" за період з 1995 по 2015 роки. За результатами розрахунків виявлено наявність лагу довжиною в шість років. Надано деякі рекомендації щодо створення механізму державного стимулювання інноваційних процесів. The article reveals the essence of the economic nature of innovative activity. The emphasis is on the possibility and effectiveness of the use of statistical tools. The analysis of innovative activity in Ukraine on the basis of the macroeconomic indicator "Innovative activity of enterprises in Ukraine" for the period from 1995 to 2015 is conducted. Based on the results of the calculations, the presence of a log for 6 years was identified. Some recommendations regarding the creation of a mechanism of the state stimulation of innovative processes are presented.
Keywords: інноваційна активність; інструментарій аналізу; вибіркова автокореляційна функція; лагова поведінка залишків; параболічний тренд; innovative activity; analysis tools; selective autocorrelation function; lagged behavior of remains; parabolic trend