Дослідження методів ідентифікації та класифікації трафіку для безпеки мереж - Воропаєв, А. В. (My University, 2020)
Об'єктом дослідження є методи, моделі й засоби швидкої ідентифікації корисного й тунельного трафіку в реальному часі. Метою атестаційної роботи є підвищення рівня захисту й надійності СПД за рахунок поліпшення ідентифікації трафіку в реальному часі на рівні додатків, та в тунелях, з використанням схованої марківської моделі. В результаті модифіковано методи й алгоритми ідентифікації для рішення завдання ідентифікації тунельних додатків, розроблено програмний засіб ідентифікації на основі запропонованих алгоритмів.
Keywords: ідентифікація трафіку; марківські моделі; тунельний трафік; інформаційна безпека мереж