Спосіб відводу інформації із оптичної телекомунікаційної лінії зв'язку - Колибін, Ю. М.; Серков, О. А.; Старостенко, В. В.; Чурюмов, Г. І. (ХНУРЕ, 2014)
Винахід належить до техніки зв'язку, зокрема до волоконо-оптичних систем передачі інформації. Спосіб відводу інформації із оптичної телекомунікаційної лінії зв'язку полягає в тому, що між пристроєм реєстрації та зовнішньою поверхнею ділянки оптичного волокна без захисної оболонки вводять рідину, діелектричну проникність якої змінюють, регулюючи її температуру, причому діелектричну проникність рідини уздовж усієї ділянки змінюють одночасно від мінімального до максимального значення, підтримуючи на цій ділянці відповідний температурний градієнт. Технічним результатом, що досягається, є можливість відводити із волоконно-оптичної системи передачі інформації багатоходові інформаційні сигнали.
Keywords: техніка зв'язку; волоконо-оптичні системи; телекомунікації