Дослідження моделей черг у хмарних обчисленнях для ІС ІТ-компаній - Обушко, Д. Р. (My University, 2024)
Об’єкт дослідження – процеси розміщення, впорядкування та обробки заявок у черзі ІС ІТ-компаній, працюючих з хмарними ресурсами в якості IaaS. Предметом дослідження є моделі черг та їх використання при проектуванні або модернізації інформаційних систем ІТ-компаній задля підвищення ефективності функціонування останніх. Мета роботи – вдосконалення моделі системи масового обслуговування для вирішення задач оптимального використання хмарних ресурсів IT-компаній. Створення моделі черг, що забезпечує високий рівень стабільності та надійності ІС. Методи дослідження – системний аналіз, методи і засоби побудови схем систем масового обслуговування, методи і засоби Q-схем, методи і засоби моделювання структури програмного забезпечення. В кваліфікаційній роботі виконано аналіз існуючих моделей систем масового обслуговування, структурний аналіз потоку черги, побудовано схеми алгоритму роботи таких систем, в тому числі модифікованої.
Keywords: система масового обслуговування; теорія масового обслуговування; хмарні технології