Аналіз біометричних систем автентифікації та ідентифікації з використанням гібридних інтелектуальних методів для захисту від несанкціонованого доступу - Філоненко, П. О.; Винокурова, О. А. (ХНУРЭ, 2011)
На сьогодні у розвинених країнах світу, таких як США, Російська Федерація та країни СС, існує актуальний напрямок - впровадження біометрії в криптографію. На сучасному етапі виникло два основних методи застосування біометрики: автентифікація особи та криптографія. Традиційним напрямом є використання біометрики для автентифікації, який має велику історію вивчення та застосування (наприклад, в системах контролю та доступу до приміщень та джерел інформації з розмежуванням рівня гарантії).
Keywords: радиотехника