Можливості систем медичної візуалізації у діагностиці церебральної аневризми головного мозку людини - Боєчко-Немовча, А. О. (ХНУРЕ, 2023)
Вивчення церебральних аневризм є життєво важливим для біомедичних інженерів через їх потенційно смертельні наслідки. Аневризми є поширеними і можуть спричинити геморагічні інсульти, що призводять до інвалідності або смерті. Біомедичні інженери мають важливе значення для розробки неінвазивних методів діагностики та тестування нових методів лікування. Дослідження в цій галузі стають все більш необхідними в міру розвитку медичної візуалізації та комп’ютерного моделювання. Вивчення церебральних аневризм має вирішальне значення для покращення результатів лікування пацієнтів і розширення наших знань.
Keywords: аневризма; діагностика; візуалізація