Дослідження методики калібрування кінцевої міри довжини - Шихрагимова, Т. В. (My University, 2019)
Мета роботи – вдосконалення методики калібрування кінцевої міри довжини шляхом розробки процедури оцінювання невизначеності вимірювань. У роботі розглядаються кінцеві міри довжини, матеріали, з яких їх виготовляють, притирання, метрологічні вимоги, операції, умови, методи та засоби повірки/калібрування КМД. Розглянута класифікація невизначеності вимірювань, та причини і джерела невизначеності вимірювань. Досліджена методика калібрування та розроблена процедура оцінювання невизначеності вимірювань під час калібрування кінцевої міри довжини, яка виконується методом порівняння, використовуючи компаратор довжини.
Keywords: кінцеві міри довжини; класифікація невизначеності вимірювань; метрологічні вимоги; колібрування