Спосіб збалансованого розподілу частотних підканалів між клієнтськими станціями у мережах стандарту IEEE 802.16 - Лемешко, О. В.; Ал-Джанабі, Х. Д. К.; Євдокименко, М. О. (ХНУРЕ, 2016)
Спосіб збалансованого розподілу частотних підканалів між клієнтськими станціями у мережах стандарту IEEE 802.16 дозволяє забезпечити розподіл підканалів із жорстко закріпленою кількістю піднесних в кожному з них та забезпечує максимальну продуктивність безпровідної мережі, який відрізняється тим, що дозволяє вирішувати задачу збалансованого розподілу частотних підканалів між клієнтськими станціями за рахунок врахування вимог користувачів щодо пропускної здатності в безпровідній мережі, що сприяє проведенню більш повного обліку технологічних особливостей стандарту IEEE 802.16 та визначає режим роботи, кількість підканалів в частотному каналі, тривалість кадру, схеми модуляції та кодування сигналу.
Keywords: частотний підканал; розподіл частотних підканалів; продуктивність безпровідної мережі