Дослідження керуючих пристроїв ФАР передавачів радіозавад - Дзюбан, В. М. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – чотирьохрозрядний фазообертач ФАР. Предмет дослідження – керування променем ФАР. Мета атестаційної роботи – моделювання прохідного фазообертача ФАР передавача радіозавад. Методи дослідження– розрахунковий з застосуванням ЕОМ і засобів автоматизованого проектування. У роботі проведено теоретичні дослідження методів і засобів керування променем фазованої антенної решітки. Результати: науковий – подальше вдосконалення способів керування характеристиками спрямованості ФАР; практичний – удосконалення конструкцій фазообертачі передавальних ФАР. Галузь використання – радіоелектронна боротьба.
Keywords: фазована антенна решітка; сканування простор; керуючий пристрій; фазообертач; p-i-n-діод; мікросмужкова лінія; коефіцієнт відбиття; коефіцієнт передачі