Спосіб частотно-часової синхронізації просторово рознесених еталонів і стандартів часу та частоти - Коваль, Ю. О.; Костиря, О. О.; Науменко, В. М.; Асаад, Х. Х. (ХНУРЕ, 2013)
Спосіб частотно-часової синхронізації просторово рознесених еталонів і стандартів часу та частоти, відповідно до якого проводять одночасні в межах просторово-часового зсуву виміри величин зсуву в часі моментів прийому одного й того ж фрагмента сигналу відносно реперних міток часу шкал у пунктах. Здійснюється прийом сигналу низькоорбітального чи середньоорбітального штучного супутника Землі, після чого проводиться обмін інформацією про часове положення відлікових параметрів відносно реперних міток часу шкал у пунктах.
Keywords: метрологія; стандарт частоти; синхронізація