Правове регулювання праці суддів в Україні та країнах Європейського Союзу: теорія, практика, проблеми - Карпушова, О. В. (Центр учбової літератури, 2020)
Монографія присвячена виявленню існуючих особливостей та проблем правового регулювання трудових правовідносин із суддями в Україні в контексті обраного нашою державою курсу на євроінтеграцію. Дослідження проведено в нерозривному взаємному зв’язку теорії, норм чинного національного законодавства та практики (за допомогою аналізу численної кількості судових рішень щодо виникнення, перебігу та припинення трудових правовідносин із суддями), а також із одночасним оглядом відповідного досвіду правового регулювання означених етапів існування трудових правовідносин в окремих країнах-членах ЄС. Застосовуваний підхід дозволив встановити існуючі прогалини та недоліки у здійснюваному нині процесі судової реформи в частині вдосконалення правового регулювання трудової діяльності суддів у нашій країні, а також у цілому в аспекті забезпечення їх гідної праці, досягнення чого сприяло б підвищенню ефективності діяльності національних суддів та, відповідно, судів. Монографія розрахована на юристів, науковців, здобувачів та слухачів вищих навчальних закладів юридичного фаху, а також буде корисною всім, хто цікавиться проблемами та майбутніми підсумками проведення судової реформи в Україні.
Keywords: гідна праця суддів; євроінтеграція; соціальна безпека; судово-правова реформа; трудовий статус судді; трудові правовідносини із суддями; зарубіжний досвід країн ЄС; decent work of judges; European integration; social security; judicial and legal reform; labor statusof judge; labor relations with judges; foreign experience of the EU countries