Фемтосекундні інформаційні технології - Стрілець, І. О. (My University, 2025)
У роботі було виконано математичне моделювання iнтерференцiї суперконтинуума за допомогою програми Comsol Multiphysics. Для досягнення мети були поставленi та вирiшеннi такi завдання: проведено аналiз фiзичних принципiв формування суперконтинууму, виконано моделювання спектральних характеристик суперконтинууму, моделювання процесу iнтерференцiї суперконтинууму, розробка експериментальної моделi, дослiдження просторової когерентностi та розробка рекомендацiї щодо практичного використання суперконтинууму.
Keywords: інтерференція суперконтинуума; моделювання суперконтинуума; оптична гіроскопія; оптична гребінка; синхронізація мод; фемтосекундні лазери