Міжнародно-правові гарантії здійснення права люди ни на соціальне забезпечення - Клименко, А. Л. (Право, 2016)
У статті проаналізовано проблемні питання захисту та реалізації права людини на соціальне забезпечення, що потребують вирішення як на рівні міжнародних правових відносин, так і на рівні національного законодавства. Автором досліджено міжнародні стандарти у сфері соціального забезпечення та обґрунтовано стратегічні напрями їх імплементації в Україні. // The article analyzes the problematic issues of protection and implementation of human rights to social security, which need to be addressed both at the level of international legal relations and at the level of national legislation. The author investigated international standards in the field of social security and substantiated the strategic directions of their implementation in Ukraine.
Keywords: соціальна політика; соціальна держава; міжнародні соціальні стандарти; соціальні гарантії прав людини та громадянина; social policy; social state; international social standards; social guarantees of human rights and citizens