Окремі проблеми правового регулювання у сфері пенсійного страхування в Україні - Трунова, Г. А. (Право, 2018)
У статті на основі аналізу правових актів, практики їх застосування, судової практики та наукових досліджень у сфері пенсійного забезпечення розглянуто окремі правові проблеми реалізації прав застрахованих осіб у сфері загальнообов’язкового державного пенсійного страхування в Україні. Зроблено висновки та вироблені окремі пропозиції щодо підвищення ефективності функціонування системи пенсійного страхування в Україні. // Based on the analysis of legal acts, practice of their application, judicial practice and research in the field of pension provision, the article considers some legal problems of realization of the rights of insured persons in the field of compulsory state pension insurance in Ukraine. Conclusions have been made and some proposals have been made to increase the efficiency of the pension insurance system in Ukraine.
Keywords: пенсія; реформування; застрахована особа; правозастосування; страховий стаж; пенсійний вік; pension; reform; insured person; law enforcement; insurance length of service; retirement age