Метод модуляційної лазерної спектроскопії в задачах виміру втрат іч-випромінювання в газах - Кухтін, С. М.; Мачехін, Ю. П.; Черняков, Е. І. (My University, 2014)
У роботі аналізується метод модуляційної лазерної спектроскопії (МЛС) з використанням прямого перетворення Фур'є для оцінки концентрації газу у суміші. Проведено оцінку можливості застосування наближених аналітичних виразів, отриманих для випадку малих втрат в газах с дворівневою системою поглинання, при вимірах великих значень коефіцієнтів поглинання, або значних концентрацій. Також аналізується вплив частотної залежності потужності випромінювання лазера на точність обчислення даних параметрів.
Keywords: лазерна спектроскопія; коефіцієнт втрат; пряме перетворення Фур'є