До питання вирішення податкових спорів у Великій Британії, Німеччині та США - Курило, В. О. (Право, 2016)
Стаття присвячена науковому дослідженню особливостей вирішення податкових спорів у Великій Британії, Німеччині та США. Розглянуто норми діючого у вищезгаданих державах законодавства, що регламентують правовідносини у сфері порушеного питання, проаналізовано наукові погляди сучасних авторів. Наголошується, що у Великій Британії вирішення податкових спорів у межах першої та другої інстанцій здійснюється не судами, а трибуналами. Звертається увага на особливості розгляду податкових спорів у Федеративній Республіці Німеччина, де останні можуть вирішуватися як за допомогою узгоджувальних (адміністративних) процедур, так і в судовому порядку. Відмічається, що в США для того, щоб податковий спір був розглянутий Федеральним окружним судом, який є аналогом вітчизняних судів загальної юрисдикції, платник податків повинен попередньо сплатити всю суму податкової заборгованості. // The article is devoted to the research of the peculiarities of solving tax disputes in the Great Britain, Germany and the United States. The norms of acting in the above-mentioned legislative legislation regulating the legal relations in the field of violated issue are analyzed, the scientific views of modern authors are analyzed. It is noted that in the UK, the solution of tax disputes within the first and second instances is not carried out by the courts, and the tribunals. Attention is drawn to the peculiarities of consideration of tax disputes in the Federal Republic of Germany, where the latter can be solved both through coordination (administrative) procedures and in court. It is noted that in the United States in order for the tax dispute to be considered by the Federal District Court, which is an analogue of domestic courts of general jurisdiction, taxpayer must pre-pay the entire amount of tax arrears.
Keywords: податкові спори; загальнообов’язкові платежі; податкова служба; судові процедури; платник податків; податкова заборгованість; узгоджувальні (адміністративні) процедури; tax disputes; compulsory payments; tax service; judicial procedures; taxpayer; tax debt; coherent (administrative) procedures