Формування альтернативних підходів до генерації шумів у GAN-мережах - Білоконь, В. А. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – процес генерації зображень генеративно змагальними мережами, особливості і процес навчання в залежності від різних видів шумів. Предмет дослідження – методи моделювання генеративно-змагальних мереж і їх навчання, порівняння, метрики оцінки якості генерацій. Мета роботи – вивчення та застосування генеративно-змагальних мереж для генерації зображень, а також порівняння їх ефективності при використанні різних підходів при формуванні шумів. Методами дослідження є методи машинного та глибинного навчання стосовно досліджуваної проблеми, аналіз науково-технічної літератури в області генерації зображень, порівняльний аналіз найбільш відомих та успішних результатів досліджень. У цій дослідницькій роботі розглядається процес генерації зображень за допомогою генеративно-змагальних мереж, а також розгляд стандартних та альтернативних видів шумів. Зрозуміти в яких завданнях краще використовувати ті чи інші види вхідних шумів.
Keywords: види шумів; генеративно-змагальна мережа; генерація зображень; генерація шумів; синтетичне зображення