Спосіб ідентифікації повітряних об'єктів за ознакою "свій-чужий" (UA147326) - Свид, І. В.; Обод, І. І.; Семенець, В. В.; Ткач, М. Г.; Старокожев, С. В. (My University, 2021)
Спосіб ідентифікації повітряних об'єктів за ознакою "свій-чужий", який полягає в тому, що запитувачем випромінюють сигнали запиту, які приймають відповідачем, аналізують та випромінюють сигнали відповіді, які приймають запитувачем, аналізують і за результатами аналізу видають сигнали ідентифікації за ознакою "свій-чужий", який відрізняється тим, що у відповідачі оцінюють різницю фаз прийнятих сигналів запиту на основі аналізу прийнятих сигналів запиту на рознесені за простором антени, обчислюють, за різницею фаз прийнятих сигналів запиту азимуту випромінених сигналів запиту та випромінюють сигнали відповіді в напрямку оціненого азимуту за рахунок установлення різниці фаз сигналів відповіді, що випромінюють, за допомогою рознесених у просторі антен.
Keywords: ідентифікація об'єктів; повітряний об'єкт; ознака "свій-чужий"