Питання обробки даних в юридичних технологіях, заснованих на штучному інтелекті - Мамаєв, І. О. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2023)
Робота надає загальний огляд того, як юридичні технології (Legal Tech), засновані на штучному інтелекті, можуть використовуватися в юридичній галузі та які питання обробки даних при цьому виникають. Для викладення окресленої теми розкриваються деякі базові вимоги, що висуваються General Data Protection Regulation до обробки даних, а також пояснюється загальне розуміння штучного інтелекту та його роботи. Scientific work provides a general overview of how Legal Tech, based on artificial intelligence, can be used in the legal field and what data processing issues arise. Some basic requirements of General Data Protection Regulation to data processing are revealed to explain the topic. The overall understanding of artificial intelligence and its work is also explained.
Keywords: захист персональних даних; юридичні технології; штучний інтелект; псевдоанонімізація; GDPR; personal data protection; legal tech; artificial intelligence; GDPR