Канал вимірювання кутових швидкостей літальних апаратів для ЛІВС з розширеним набором поляризаційних ознак розпізнавання ЛА - Коломійцев, О. В.; Альошин, Г. В.; Васильєв, Д. Г.; Воробйов, Р. В.; Рубан, І. В.; Рябуха, Ю. М.; Сачук, І. І.; Скорін, Ю. І.; Храпчинский, В. О. (Укрпатент, 2011)
Канал вимірювання кутових швидкостей літальних апаратів для ЛІВС з розширеним набором поляризаційних ознак розпізнавання ЛА містить керуючий елемент, блок керування дефлекторами, лазер з накачкою, селектор подовжніх мод, блок дефлекторів, передавальну оптику, приймальну оптику, фотодетектор, широкосмуговий підсилювач (ШП), резонансні підсилювачі, настроєні на відповідні частоти міжмодових биттів, формувачі імпульсів, тригери "1"|"0", схеми І, реверсивні лічильники, схеми порівняння, електронно-цифрову обчислювальну машину та -введення опорних сигналів з частотами міжмодових биттів (, , , ) від передавального лазера. Після ШП замість модифікованого інформаційного блока введено інформаційний блок з розширеними можливостями із б-введенням сигналу тангенціальної складової швидкості (кутових швидкостей) літального апарата, що виміряна.
Keywords: літальні апарати