Методи детектування зіткнень колаборативними роботами - Запорізький, В. В. (My University, 2024)
В роботі представлено короткий аналіз сучасного стану розвитку засобів детектування колізій, які використовуються для колаборативних роботів. Зокрема розглянуто використання спеціалізованих датчиків (їх типи ти принцип роботи), а також різноманітних методів виявлення колізій на основі моніторингу стану робота.
Keywords: колаборативні роботи; методи детектування зіткнень; датчик відстані; датчик сили/тиску