Дослідження методів візуалізації та аналізу інформації з використанням LLM - Будник, М. О. (My University, 2025)
Об'єктом дослідження є процес дослідження та розробки системи для візуалізації та аналізу даних з використанням великих мовних моделей (LLM). Метою роботи є дослідження принципів застосування LLM для аналізу та візуалізації даних, розробка концептуальної архітектури та програмного прототипу такої системи, дослідження методів генерації інсайтів та візуалізацій, порівняння ефективності різних моделей LLM (зокрема GPT-4o, Claude 3, Gemini Pro) та дослідження оптимальних технік побудови промптів для даної задачі. Методами дослідження є огляд літератури, системний аналіз, моделювання архітектури, аналіз інженерії промптів, розробка прототипу, експериментальне дослідження та методи порівняльного аналізу.
Keywords: використання LLM; візуалізація інформації