Методи державного регулювання господарської діяльності: теоретичний аспект - Черняєва, Д. О. (Право, 2018)
У статті досліджено причини існування розбіжностей у визначенні методу господарського права, проаналізовано традиційні та додаткові критерії галузеутворення. Розглянуто класифікації методів правового регулювання в господарському праві. Приділено увагу розмежовуванню поняття способу правового регулювання та методу правового регулювання. Визначено галузевим методом господарського права, який розкриває (індивідуальність) специфіку регулювання галуззю суспільних відносин – метод підпорядкування всіх учасників господарських відносин суспільному господарському порядку. // The article examines the reasons for the differences in the definition of the method of commercial law, analyzes the traditional and additional criteria for industry. Classifications of methods of legal regulation in commercial law are considered. Attention is paid to the distinction between the concept of the method of legal regulation and the method of legal regulation. It is determined by the branch method of economic law, which reveals (individuality) the specifics of regulation of the branch of public relations - the method of subordination of all participants in economic relations to the social economic order.
Keywords: галузевий метод господарського права; галузеутворюючі критерії; спосіб правового регулювання; branch method of economic law; branch-forming criteria; method of legal regulation