Використання веб-контенту для створення схованого каналу обміну даними - Будянський, В. С. (My University, 2023)
Об'єкт дослідження – методи побудови каналів прихованої інформаційної взаємодії на базі модифікованих стеганографічних алгоритмів. Мета роботи – дослідження існуючих підходів до побудови стеганографічних алгоритмів та їх модифікація виходячи з виявлених недоліків. Виконується огляд проблематики, пов’язаної з побудовою прихованих каналів на базі стеганографічних алгоритмів. Досліджуються переваги та недоліки стандартизованих методів. Розкривається сутність підходів щодо удосконалення існуючих стегнографічних алгоритмів, виходячи з попередньо виявлених недоліків алгоритмів класичної групи. Розглядаються алгоритми прихованого передавання даних, що у якості носіїв розглядають текстову інформацію.
Keywords: стеганографія; jpeg; ASCII; ДКП; найменш значимий біт; стегоконтейнер; робастність