О возможности построения тезауруса семантических полей и его применения в информационных системах - Павлов, П. Ф.; Черепанова, Ю. Ю.; Шубин, И. Ю. (ХДПУ, 2000)
Зроблено спробу формалізувати критерії побудови деяких парадигматичних полів. Досліджуються питання автоматизованої побудови тезауруса семантичних полів та пропонується його структура. Проаналізована можливість використання тезауруса у інформаційних системах при опрацюванні природно-мовних текстів.
Keywords: тезаурус; семантическое поле; обработка естественного языка