Місце валютного регулювання у фінансовій системі - Лядов, А. Г. (Право, 2019)
У статті розглянуто валютне регулювання як елемент фінансової системи. Досліджено основні концепції фінансової системи та зроблено акцент на необхідності застосування інституційного підходу при з’ясуванні змісту валютного регулювання. Надано визначення поняттю «валютне регулювання» як фінансово-правовому інституту. Встановлено, що валютне регулювання здійснює безпосередній вплив на фінансову систему. На прикладі позитивного досвіду скасування низки валютних обмежень країнами ОЕСР, виявлено значення валютного регулювання для фінансової системи. // The article considers currency regulation as an element of the financial system. The basic concepts of the financial system are studied and the emphasis is on the need to apply an institutional approach in determining the content of currency regulation. The definition of "currency regulation" as a financial and legal institution is given. It is established that currency regulation has a direct impact on the financial system. On the example of positive experience of lifting a number of currency restrictions by OECD countries, the importance of currency regulation for the financial system has been revealed.
Keywords: валютне право; валютне регулювання; валютні правовідносини; публічна фінансова система; фінансова система; currency law; currency regulation; currency legal relations; public financial system; financial system