Методи аналізу та пошуку лідерів в соціальних мережах - Закутній, С. В. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – соціальні мережі. Мета роботи – пошук лідерів соціальної мережі за допомогою методів теорії графів. Метод дослідження – визначення коефіцієнтів значимості вершин за допомогою метрик центральності. У роботі проведений системний аналіз проблеми пошуку лідерів у соціальних мережах. За допомогою мови програмування Python та бібліотеки NetworkX на основі визначення коефіцієнтів метрик центральності був створений програмний продукт та проведений порівняльний аналіз досліджуваних метрик
Keywords: аналіз соціальних мереж; метрика центральності; теорія графів; пошук лідерів; networkx; python; коефіцієнт центральності; матриця суміжності