Модель аналізу спектральних даних астрономічних об'єктів - Ніколаєнко, Д. С. (My University, 2024)
Метою даної роботи є побудова моделі обробки спектральних даних астрономічних об’єктів з використанням паралельних обчислень. Об’єктом дослідження є процес обробки спектральних даних, які було отримано від астрономічних об’єктів. Предметом дослідження є існуючі на даний час моделі та методи обробки спектральних даних. Результати – запропонована модель обробки спектральних даних астрономічних об’єктів, яка рекомендує використовувати паралельний алгоритм обробки та спеціалізоване програмне забезпечення, а саме середовище CUDA та бібліотеку OpenCV для зменшення часу обробки великих масивів даних та більш раціонального використання потужностей обчислювальних ресурсів. Область застосування: сфери астрономії, фізики, інформаційних технологій.
Spectral Data Analysis Model for Astronomical Objects
Keywords: спектральний аналіз; паралельні обчислення